(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek mumtoz adabiyotining yirik namoyandalaridan biri bo‘lgan Muqimiy asarlarida sayohat taassurotlarining badiiy talqini tahlil qilinadi. Shoirning safar davomida kuzatgan voqea-hodisalar, tabiat manzaralari, xalqning turmush tarzi va ijtimoiy muammolarni badiiy ifodalash usullari yoritiladi. Shuningdek, Muqimiy sayohatnomalarining o‘zbek adabiyotidagi o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan asoslanadi.