(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yirik namoyandasi Cho‘lpon asarlarida ayol obrazi talqini tahlil qilinadi. Adibning roman, hikoya va she’rlarida ayolning ma’naviy dunyosi, ruhiy kechinmalari, jamiyatdagi o‘rni, erkinlik va baxt uchun kurashi yoritilgan. Ayniqsa, "Kecha va kunduz" romanidagi Zebi obrazi misolida o‘zbek ayolining fojiaviy taqdiri, ijtimoiy tengsizlik va milliy qadriyatlar badiiy jihatdan tahlil etiladi.