(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada barqaror arxitekturaning zamonaviy qurilish sohasidagi o‘rni, ekologik me’morchilik tamoyillari, energiya tejamkor binolarni loyihalash usullari hamda "aqlli" texnologiyalarning arxitekturadagi qo‘llanilishi yoritilgan. Shuningdek, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, yashil hududlarni rivojlantirish va zamonaviy shaharsozlikda ekologik muvozanatni saqlash masalalari tahlil qilingan. Maqolada barqaror rivojlanish tamoyillariga asoslangan arxitektura yechimlarining iqtisodiy va ekologik afzalliklari ko‘rib chiqilgan.