(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada texnikum o‘quvchilarining matematik kompetensiyalarini rivojlantirishning nazariy asoslari va amaliy mexanizmlari tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim tizimida matematik bilimlarni amaliy faoliyat bilan bog‘lash, o‘quvchilarning mantiqiy, analitik va kreativ fikrlash qobiliyatlarini shakllantirish muhim vazifa hisoblanadi. Tadqiqot davomida kompetensiyaviy yondashuv, interfaol metodlar, raqamli ta’lim texnologiyalari hamda amaliy masalalar asosida o‘qitishning samaradorligi o‘rganildi. Natijalar matematik kompetensiyalarni rivojlantirishga qaratilgan innovatsion metodlar o‘quvchilarning fan bo‘yicha bilim sifati va amaliy tayyorgarligini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatdi.