(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ona tili darslarida o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash kompetensiyalarini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, axborotni tahlil qilishi, dalillarni baholashi va asoslangan xulosalar chiqarishi muhim pedagogik vazifa sifatida qaralmoqda. Tadqiqot davomida ona tili mashg‘ulotlarida qo‘llaniladigan interfaol metodlar, muammoli ta’lim texnologiyalari hamda ijodiy topshiriqlarning tanqidiy fikrlashni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilindi. Natijalar mazkur yondashuvlarning o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasi va mantiqiy tafakkurini rivojlantirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqladi.