(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada tarixiy meros obyektlarini saqlash, asrash va keng jamoatchilikka targ‘ib qilishning dolzarb muammolari tahlil qilingan. Tarixiy yodgorliklar xalqning madaniy xotirasi, milliy o‘zligi va ma’naviy boyligini aks ettiruvchi muhim manbalar sifatida baholangan. Tadqiqot davomida tarixiy meros obyektlarini saqlashga salbiy ta’sir ko‘rsatuvchi omillar, jumladan, tabiiy omillar, urbanizatsiya jarayonlari, moliyaviy ta’minotning yetarli emasligi hamda aholining tarixiy merosga bo‘lgan munosabati o‘rganildi. Shuningdek, zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalanish, turizmni rivojlantirish va yoshlar o‘rtasida tarixiy merosga hurmat tuyg‘usini shakllantirish masalalari yoritildi.