(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada korrupsiyaga qarshi kurashishda sud organlarining tutgan o‘rni, ularning huquqiy vakolatlari hamda odil sudlovni ta’minlash orqali korrupsiyaning oldini olishdagi ahamiyati ilmiy-huquqiy nuqtai nazardan tahlil qilingan. Sudlarning mustaqilligi, xolisligi, qonun ustuvorligini ta’minlashdagi roli, korrupsiyaga oid jinoyatlarni ko‘rib chiqish amaliyoti hamda sud huquq islohotlari natijasida ushbu yo‘nalishda erishilayotgan natijalar yoritilgan. Shuningdek, sud tizimida ochiqlik va shaffoflikni kuchaytirish, raqamli texnologiyalarni keng joriy etish, sudyalarning kasbiy mas’uliyatini oshirish hamda xalqaro tajribani qo‘llash orqali korrupsiyaga qarshi kurash samaradorligini yanada oshirish bo‘yicha ilmiy takliflar bayon etilgan.