(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada boshlangʻich sinf oʻquvchilarida kitobxonlik madaniyatini shakllantirishning pedagogik ahamiyati, kitobxonlikni rivojlantirishning samarali usullari, oila va maktab hamkorligining oʻrni, individual yondashuv hamda zamonaviy taʼlim texnologiyalaridan foydalanish masalalari yoritilgan. Shuningdek, oʻquvchilarning yosh va psixologik xususiyatlarini inobatga olgan holda kitob tanlash, mutolaaga qiziqishni oshirish, kitobxonlikni ragʻbatlantirish hamda pedagogik kuzatuvlarga asoslangan amaliy tavsiyalar bayon etilgan.