(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tili darslarida pragmalingvistika va kommunikativ lingvistika yondashuvlari asosida o‘quvchilarning nutq madaniyatini shakllantirishning nazariy-metodologik hamda amaliy asoslari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda pragmatik kompetensiya, kommunikativ kompetensiya va nutq madaniyati o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik lingvistik, psixolingvistik va lingvodidaktik nuqtayi nazardan yoritilgan. Shuningdek, nutq aktlari nazariyasi, diskurs tahlili, pragmatik strategiyalar, kommunikativ vaziyatlarni modellashtirish, interfaol metodlar hamda innovatsion pedagogik texnologiyalar yordamida o‘quvchilarda adabiy til me’yorlariga rioya qilish, muloqot etikasi, fikrni aniq, mantiqiy va ta’sirchan ifodalash ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari tahlil etilgan.