(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tizimida Metaverse texnologiyalaridan foydalanish orqali immersiv ta’lim muhitini yaratishning pedagogik va psixologik asoslari ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilingan. Tadqiqotda Metaverse, Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR), Mixed Reality (MR), Extended Reality (XR), sun’iy intellekt (Artificial Intelligence), Digital Twin hamda gamifikatsiya texnologiyalarining 3-7 yoshli bolalarning kognitiv, emotsional, kommunikativ va ijodiy rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, immersiv ta’lim muhitida konstruktivistik, faoliyatga yo‘naltirilgan, shaxsga yo‘naltirilgan va kompetensiyaviy yondashuvlar asosida interaktiv o‘quv jarayonini tashkil etishning ilmiy-metodik mexanizmlari ishlab chiqilgan.