(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining Birlashgan Millatlar Tashkiloti (BMT) doirasidagi ko‘p tomonlama diplomatiyasi, tinchlikparvar tashqi siyosiy strategiyasi va global hamda mintaqaviy barqarorlikni ta’minlashga qaratilgan geosiyosiy tashabbuslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda Markaziy Osiyoda xavfsizlik arxitekturasini shakllantirish, Afg‘oniston muammosini tinch yo‘l bilan hal etish, Orolbo‘yi mintaqasidagi ekologik inqiroz oqibatlarini yumshatish hamda ins