(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Insoniyat tarixi davomida ta’lim har bir yangi davr talablariga moslashib kelgan. Qadimda bilim og’zaki ravishda ustozdan shogirdga o’tgan bo’lsa, keyinchalik yozuv, kitob va maktablar paydo bo’ldi. XX asrda radio, televizor, kompyuter ta’lim jarayoniga kirib keldi. XXI asrda esa biz butunlay yangi bosqichga — raqamli va innovatsion ta’lim davriga qadam qo’ydik. Bugungi o’quvchi — bu 10-15 yil avvalgi o’quvchidan tubdan farq qiladi. U smartfon bilan tug’ilgan, internet uning ikkinchi tabiatiga aylangan, axborot unga har tomondan oqib keladi. Bunday o’quvchiga an’anaviy "o’qituvchi gapiradi — o’quvchi tinglaydi" tizimi endi samarasiz bo’lib qolmoqda. Shuning uchun ham innovatsion pedagogik texnologiyalar bugun zaruriyatga aylandi — bu shunchaki moda emas, balki zamonning talabi.