(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi Ma’muriy javobgarlik to‘g‘risidagi kodeksining 59²-moddasida nazarda tutilgan oilaviy zo‘ravonlik uchun ma’muriy javobgarlikning huquqiy asoslari, mazmun-mohiyati va amaliy qo‘llanilishining dolzarb masalalari ilmiy-huquqiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda oilaviy zo‘ravonlik tushunchasi, uning jismoniy, ruhiy, iqtisodiy va boshqa shakllari, huquqbuzarlik tarkibining obyektiv hamda subyektiv belgilari, huquqbuzarlik subyekti va obyekti, javobgarlikni qo‘llash asoslari hamda profilaktik chora-tadbirlarning huquqiy mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, mazkur moddaning amaldagi qonunchilik tizimidagi o‘rni, xotin-qizlar, voyaga yetmaganlar va boshqa himoyaga muhtoj shaxslarning huquqlarini ta’minlashdagi ahamiyati hamda xalqaro huquq normalari bilan uyg‘unligi tahlil qilingan.