(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada “Gul va Navroʻz” dostonida gʻoyaviy mazmunni ochib berishda badiiy tasvir vositalarining oʻrni tahlil qilinadi. Asarda qoʻllangan tashbeh, istiora, mubolagʻa, tazod, sifatlash va boshqa poetik vositalarning qahramonlar ruhiyati, muhabbat, sadoqat, ezgulik hamda insoniy fazilatlarni ifodalashdagi ahamiyati yoritiladi. Dostonning badiiy-estetik xususiyatlari hamda undagi obrazlar tizimi poetik tahlil asosida oʻrganilib, badiiy tasvir vositalarining asar gʻoyasini ochishdagi oʻrni ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari mumtoz adabiyot namunalarini oʻrganish va ularning badiiy xususiyatlarini tahlil etishda