(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada Haydar Xorazmiyning “Gul va Navroʻz” dostoni mavzu, gʻoya va poetika nuqtayi nazaridan tadqiq etiladi. Asarning syujet qurilishi, obrazlar tizimi, kompozitsion xususiyatlari hamda ishqiy-falsafiy mazmuni tahlil qilinib, unda ilgari surilgan insonparvarlik, komil inson gʻoyasi, muhabbat va sadoqat konsepsiyalarining badiiy talqini yoritiladi. Tadqiqot natijalari “Gul va Navroʻz” dostonining gʻoyaviy-badiiy mohiyatini chuqurroq anglash va uning poetik tizimini baholashda muhim ilmiy ahamiyat kasb etadi.