(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada 20-asr oxiri va 21-asr boshlarida dunyo miqyosida yuz bergan ilmiy-texnik taraqqiyot jarayonlari, ilm-fan rivojlanishining asosiy yo‘nalishlari, adabiyot va san’atdagi yangilanishlar hamda ularning jamiyat taraqqiyotiga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalarining rivojlanishi, internetning ommalashuvi, kosmik tadqiqotlar, tibbiyot va biologiya sohalaridagi yutuqlar insoniyat hayotida tub burilish yasagani yoritiladi. Shuningdek, globallashuv sharoitida adabiyot va san’atning rivojlanish tendensiyalari hamda milliy va umuminsoniy qadriyatlarning uyg‘unlashuvi masalalari ko‘rib chiqiladi.