(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilini o‘rganish jarayonida o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasida samarali kommunikativ muhitni shakllantirishning ahamiyati yoritilgan. Til ta’limining zamonaviy yondashuvlaridan biri bo‘lgan kommunikativ metod o‘quvchilarni faol muloqotga jalb etish, o‘z fikrlarini erkin ifodalash va til vositalaridan real hayotiy vaziyatlarda foydalanishga yo‘naltiradi. Maqolada ijobiy kommunikativ muhitning o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish, ta’lim samaradorligini yaxshilash hamda kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, juftlikda va guruhlarda ishlash, rolli o‘yinlar, munozara va interaktiv mashg‘ulotlar kabi zamonaviy o‘qitish usullarining afzalliklari amaliy misollar asosida ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, dars jarayonida o‘zaro hurmat va ishonchga asoslangan kommunikativ muhitni yaratish o‘quvchilarning faolligini oshiradi hamda ularning ingliz tilida mustaqil fikrlash va samarali muloqot qilish qobiliyatlarini rivojlantiradi.