(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoyev tomonidan ilgari surilgan “Renessans 3.0” konsepsiyasining mazmun mohiyati, tarixiy asoslari va mamlakat taraqqiyotiga ta’siri ilmiy tahlil qilinadi. Konsepsiya O‘zbekistonni intellektual, iqtisodiy va ma’naviy jihatdan yangi rivojlanish bosqichiga olib chiqishga qaratilgan bo‘lib, siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy islohotlar bilan uzviy bog‘liq holda ko‘rib chiqiladi.