(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning o‘quv faoliyati jarayonida yuzaga keladigan ichki nizolarning psixologik xususiyatlari, ularning kelib chiqish sabablari va shaxs rivojlanishiga ta’siri tahlil qilingan. O‘quv faoliyati davomida o‘quvchilarda namoyon bo‘ladigan ichki qarama-qarshiliklar, motivatsion ziddiyatlar, o‘z-o‘zini baholash bilan bog‘liq kechinmalar hamda ta’lim jarayoniga moslashishdagi psixologik qiyinchiliklar yoritilgan. Maqolada ichki nizolarning shakllanishida shaxsning individual-psixologik xususiyatlari, ijtimoiy muhit, oila va ta’lim jarayonining o‘zaro ta’siri ochib berilgan. Shuningdek, o‘quvchilarda ichki nizolarni aniqlash, oldini olish va psixologik qo‘llab-quvvatlashning samarali usullari yuzasidan ilmiy-amaliy tavsiyalar keltirilgan.