(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada maktab yoshidagi xulqi ogʻir bolalar shaxsining shakllanishiga taʼsir etuvchi psixologik, pedagogik va ijtimoiy omillar tahlil qilingan. Xulqi ogʻir bolalarda kuzatiladigan xulq-atvor buzilishlari, ularning shaxs rivojlanishiga taʼsiri hamda ushbu toifadagi oʻquvchilar bilan ishlashning psixologik yondashuvlari yoritilgan. Shuningdek, oilaviy muhit, tengdoshlar taʼsiri, maktab jamoasi va tarbiya jarayonining bola shaxsining shakllanishidagi oʻrni ochib berilgan. Maqolada maktab amaliyotchi psixologining xulqi ogʻir bolalar bilan olib boradigan profilaktik, diagnostik va korreksion faoliyatining ahamiyati asoslab berilgan hamda amaliy tavsiyalar keltirilgan.