(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada qizlar tarbiyasida innovatsion pedagogik texnologiyalar va interfaol metodlardan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Pedagogik texnologiya nazariyasining amerikalik asoschilari B.Blum, B.Skinner kabi olimlarning ishlari, o‘zbek pedagogika fanidagi tadqiqotlar, gamifikatsiya samaradorligiga oid metatahlil natijalari, shuningdek YUNESKO va “Girls Who Code” kabi xalqaro tashkilotlarning qizlar STEM ta‘limi bo‘yicha aniq raqamli natijalarga ega loyihalari qiyosiy o‘rganilgan.