(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola tyutorlik faoliyatida liderlik va tashkilotchilik qobiliyatlarining o‘zaro bog‘liqligini chuqur tahlil qiladi. Zamonaviy ta’lim tizimida tyutorlarning samarali ishlashi nafaqat akademik bilimlarni uzatish, balki talabalarni yo‘naltirish va ularning rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashni ham talab etadi. Maqolada ushbu ikki muhim qobiliyatning tyutorlik jarayonidagi o‘rni, ularning bir-birini to‘ldirishi va umumiy samaradorlikka ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot tyutorlarning professional kompetensiyalarini oshirish va ularning faoliyatini optimallashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi. Natijalar tyutorlik faoliyatida liderlik va tashkilotchilik qobiliyatlarini kompleks rivojlantirish zarurligini ko‘rsatadi.