(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek she’riyatining milliy tafakkur va tarixiy xotira muammolarini yorituvchi “Ko‘k bo‘ri ” she’ri adabiyotshunoslikning poetik, germenevtik va qiyosiy-tipologik metodlari asosida tahlil qilinadi. Asarda aks etgan turkiy uyg‘onish g‘oyasi, milliy o‘zlikni anglash, tarixiy xotira, haqparvarlik va yovqurlik konseptlari poetik tafakkur mahsuli sifatida talqin etiladi. She’rning obrazlar tizimi, ramziy qatlami, lirik subyekt pozitsiyasi hamda ijtimoiy-falsafiy pafosi tahlil etilib, uning zamonaviy turkiy adabiy tafakkur taraqqiyotidagi o‘rni belgilanadi.