(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada elektr transport vositalarida (ETV) energiya samaradorligini oshirish muammosi keng ilmiy yondashuv asosida tahlil qilingan. Tadqiqotda Model Predictive Control (MPC), mashinaviy o‘rganish (Machine Learning), mustahkamlovchi o‘rganish (Reinforcement Learning) va noaniq mantiq tizimlari (Fuzzy Logic) asosida ishlovchi boshqaruv algoritmlari o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, gibrid boshqaruv tizimlari energiya sarfini sezilarli darajada kamaytirish va batareya samaradorligini oshirishda eng samarali hisoblanadi.