(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv va raqamli transformatsiya jarayonlarining jadallashishi sharoitida kiberxavfsizlik sohasida yuzaga kelayotgan zamonaviy tahdidlar, ularning kelib chiqish sabablari va oqibatlari tadqiq etilgan. Bugungi kunda korporativ tarmoqlar, davlat axborot tizimlari hamda ta’lim muassasalariga qilinayotgan kiberhujumlarning turlari (fishing, ransomware, DDoS va ijtimoiy muhandislik) tahlil qilinib, ularning oldini olishning dasturiy-texnik va tashkiliy-pedagogik usullari ishlab chiqilgan. Shuningdek, maqolada akademik litseylarda kiber-gigiyena madaniyatini shakllantirishning ahamiyati yoritilgan.