(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv va raqamli transformatsiya davrida axborot xavfsizligini ta’minlashning hozirgi kundagi o‘rni, ahamiyati va asosiy tendensiyalari tadqiq etilgan. Bugungi kunda kiberhujumlarning ortishi, bulutli texnologiyalar va sun’iy intellekt tizimlarining keng joriy etilishi sharoitida axborot aktivlarini himoya qilishning zamonaviy usullari hamda tahdidlarga qarshi kurashish mexanizmlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida ta’lim muassasalarida axborot xavfsizligi tizimini barpo etish va yosh avlodda kiber-madaniyatni shakllantirishning pedagogik-metodik asoslari ishlab chiqilgan.