(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu tezis harbiy xizmatchilar oilasida farzand tarbiyasining o‘ziga xos psixologik xususiyatlarini chuqur tahlil qilishga bag‘ishlangan. Harbiy xizmatning o‘ziga xos shart-sharoitlari, jumladan, tez-tez ko‘chishlar, ota-onaning uzoq muddatli xizmat safarlari, intizomga qat’iy rioya qilish zaruriyati va kasbiy stresslar oilaviy muhitga va bolaning psixologik rivojlanishiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Tezisda ushbu omillarning bolalarning hissiy barqarorligi, ijtimoiy moslashuvi, shaxsiyat shakllanishi va ota-ona-bola munosabatlariga ta’siri atroflicha o‘rganiladi. Tadqiqotda mavjud adabiyotlar sharhi, psixologik nazariyalar sintezi va O‘zbekistonning madaniy-ma’naviy qadriyatlari kontekstida tahlil usullari qo‘llanilgan. Olingan natijalar harbiy oilalardagi bolalarni tarbiyalashda yuzaga keladigan muammolarni aniqlashga va ularni hal qilish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi. Ushbu tezis pedagoglar, psixologlar, harbiy xizmatchilar va ularning oila a’zolari uchun amaliy ahamiyatga ega.