(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada intensiv tipdagi olma bog‘larida turli ekish sxemalarining olma navlari hosildorligi va meva sifat ko‘rsatkichlariga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot davomida ekish sxemalariga bog‘liq holda daraxtlarning o‘sishi, shoxlanishi, yorug‘likdan foydalanishi, oziqlanish maydoni hamda hosil shakllanish jarayonlari tahlil qilingan. Olingan natijalar asosida ko‘chatlarning joylashish zichligi olma navlarining hosildorligi, meva og‘irligi, sifati va tovarboplik darajasiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan. Shuningdek, intensiv bog‘ sharoitida maqbul ekish sxemasini tanlash yuqori va sifatli hosil olishda muhim agrotexnik omil ekanligi qayd etilgan.