(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada XIX asr oxiri va XX asr boshlarida Xiva xonligi hamda Rossiya imperiyasi oʻrtasida shakllangan savdo-iqtisodiy munosabatlar xalqaro IMRAD standarti asosida tahlil qilingan. Protektorat davrida xonlik iqtisodiyotining oʻzgarishi, 1873-yilgi Gandimiyon shartnomasining iqtisodiy moddalari, eksport va import qilingan tovarlar tarkibi hamda kolonial iqtisodiy siyosatning oqibatlari tizimli oʻrganilgan.