(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada irodaviy sifatlarni shakllantirish jarayonida oilaning tutgan o‘rni, uning bola psixologik va ma’naviy–axloqiy kamolotiga ko‘rsatadigan beqiyos ta’siri yoritilgan. Oilaviy muhitning farzand tarbiyasidagi psixologik, ijtimoiy, pedagogik ahamiyati hamda ota–ona namunasining bolada mustahkam iroda, sabr, matonat, bardamlik va qat’iyat kabi fazilatlar shakllanishiga ko‘rsatadigan roli chuqur tahlil qilib berilgan. Shuningdek, maqolada zamonaviy oilaviy tarbiya yo‘nalishlari, milliy qadriyatlar va oiladagi munosabatlar samaradorligini oshirish masalalari haqida so‘z yuritiladi.