(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ona tili fanining jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, yosh avlodni tarbiyalashdagi ahamiyati, nutq madaniyatini shakllantirishdagi roli hamda ta’lim jarayonidagi vazifalari keng yoritilgan. Shuningdek, ona tili fanini o‘qitishda zamonaviy metodlardan foydalanishning samaradorligi haqida fikr yuritilgan. Kalit so‘zlar: ona tili, ta’lim, tarbiya, nutq madaniyati, savodxonlik, metodika, tilshunoslik, pedagogika.