(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada texnikaviy chizmachilikning zamonaviy sanoat va ishlab chiqarish tarmoqlaridagi o‘rni hamda ahamiyati tahlil qilinadi. Muallif texnik chizmani muhandislik tili sifatida tavsiflab, uning globallashuv va raqamlashtirish davridagi evolutsiyasini ko‘rsatib beradi. Maqolada an’anaviy chizmachilik qoidalarining zamonaviy avtomatlashtirilgan loyihalash tizimlari (CAD/CAM/CAE) bilan aloqasi va sanoatda sifatli mahsulot ishlab chiqarishdagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqot yakunida ishlab chiqarish samaradorligini oshirishda grafik savodxonlikning ahamiyati bo‘yicha xulosalar berilgan.