(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy sport industriyasida sportchilarni ragʻbatlantirish mexanizmlarining tarkibiy va konseptual transformatsiyasi uzluksiz, yaxlit matn shaklida tahlil qilinadi. Bugungi kunda sportchilar motivatsiyasini oshirish tizimi oddiy pul mukofotlaridan tashqariga chiqib, moddiy va nomoddiy omillarning murakkab majmuasiga aylanib bormoqda. Maqolada sohadagi asosiy muammolar — moliyaviy tengsizlik, professional karyeradan keyingi ijtimoiy kafolatlarning yetishmasligi, natijaga haddan tashqari bogʻliqlik tufayli yuzaga keladigan psixologik bosim, tizimning tijoratlashuvi va kiber-sport yoʻnalishining hisobga olinmasligi ochib berilgan. Shuningdek, global sport maydonida kuzatilayotgan yangi tendensiyalar: dual-karyera tizimi, ruhiy salomatlik sugʻurtasi, shaxsiy brendingni qoʻllab quvvatlash, uzoq muddatli benefitsiarlik hamda NFT va kriptovalyutalar orqali raqamli ragʻbatlantirish masalalari tahlil qilinib, an’anaviy hamda zamonaviy yondashuvlar konseptual jihatdan qiyoslangan.