(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada kompyuter tizimlarining tuzilishi, asosiy tarkibiy qismlari, ishlash prinsiplari hamda zamonaviy axborot texnologiyalaridagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, apparat va dasturiy ta’minotning o‘zaro bog‘liqligi, kompyuter tizimlarining samaradorligini ta’minlovchi omillar hamda ularning ta’lim, ishlab chiqarish, iqtisodiyot va kundalik hayotdagi ahamiyati tahlil qilingan. Kompyuter tizimlarining rivojlanish istiqbollari va raqamli transformatsiya jarayonlaridagi roli haqida ham fikr yuritilgan.