(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada badiiy nasr asarlarida tibbiy detallarning qo‘llanilishi, ularning badiiy-estetik vazifalari hamda qahramon xarakterini ochishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tibbiy detallar inson organizmi, kasalliklar, davolash jarayonlari va ruhiy-fiziologik holatlarni tasvirlash orqali asarning realizm darajasini oshiradi. Shuningdek, tibbiy tafsilotlar yozuvchining inson va jamiyat haqidagi falsafiy qarashlarini ifodalashda muhim badiiy vosita sifatida xizmat qiladi.