(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Tijorat banklari faoliyatida investitsion risklarni samarali baholash va boshqarish barqarorlikni ta’minlashning muhim omilidir. Ushbu maqola tijorat banklarida investitsion risklarni aniqlash, o’lchash va nazorat qilishning zamonaviy yondashuvlarini tahlil qiladi. Unda risklarni baholashning miqdoriy va sifat ko’rsatkichlari, shuningdek, ularni boshqarish bo’yicha amaliy mexanizmlar ko’rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari banklarning investitsion portfellarini optimallashtirish va moliyaviy barqarorligini oshirishga xizmat qiladi.