(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy axborot texnologiyalari infratuzilmasining dasturiy boshqaruv (Software-Defined Networking — SDN) va tarmoq xizmatlarini avtomatlashtirish (DevNet) tamoyillariga o‘tishi sharoitida Cisco Packet Tracer (CPT) simulyatsiya platformasining evolutsiyasi tadqiq etiladi. Maqolada an’anaviy CLI (Command Line Interface) muhitidan API (Application Programming Interface) va markazlashgan kontrollerlar arxitekturasiga o‘tish jarayonining CPT dasturida modellashtirilishi ilmiy tahlil qilingan. Shuningdek, kognitiv yuklama nazariyasi (Cognitive Load Theory) asosida dasturning talaba va tadqiqotchilar mantiqiy fikrlash darajasini oshirishdagi pedagogik samaradorligi baholangan.