(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) sohasida kompyuter tarmoqlarini loyihalash, modellashtirish va simulyatsiya qilishda Cisco Packet Tracer dasturining o‘rni va ahamiyati ilmiy pedagogik hamda texnik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Maqolada virtual laboratoriyalarning ta’lim samaradorligini oshirishdagi afzalliklari, dasturning funksional imkoniyatlari, real vaqt va simulyatsiya rejimlari o‘rtasidagi farqlar hamda uning boshqa tarmoq emulyatorlari (GNS3, EVE-NG) bilan qiyosiy tahlili keltirilgan. Shuningdek, dasturning Internet buyumlari (IoT) va kiberxavfsizlik asoslarini o‘rgatishdagi yangi imkoniyatlari yoritilgan.