(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мақолада муҳандислик, техник ва аниқ фанларни ўқитишда кейс-стади (case-study) методини тадбиқ этишнинг замонавий илмий-педагогик ечимлари ва хорижий ҳамда маҳаллий тажрибалар таҳлили баён этилган. Тадқиқотда бўлажак муҳандисларнинг график компетенцияларини шакллантириш мезонлари аниқланиб, муҳандислик графикаси фанида амалий вазиятларни ҳосил қилувчи услубий қарама-қаршиликлар тизимлаштирилган. Муаллиф томонидан график фанлар мазмунини рақамли технологиялар ва сунъий интеллект (AI) воситалари билан боғловчи, талабаларнинг мустақил таълим траекториясини ва рақамли портфолиосини шакллантиришга хизмат қилувчи педагогик интеграция модели таклиф этилган.