(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim jarayonida robototexnika elementlaridan foydalanish orqali bolalarning texnologik tafakkurini rivojlantirish metodikasi yoritilgan. Tadqiqotda robototexnika asoslari, konstruktorlik faoliyati, algoritmik fikrlash va muammoli vaziyatlarni hal qilish ko‘nikmalarini shakllantirishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, bolalarning yosh va psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda robototexnika elementlarini ta’lim jarayoniga integratsiya qilish usullari ko‘rib chiqilgan. Robototexnikaga asoslangan mashg‘ulotlar orqali bolalarda mantiqiy fikrlash, ijodkorlik, muhandislik tasavvurlari, jamoada ishlash va raqamli savodxonlik kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari robototexnika elementlaridan foydalanish maktabgacha yoshdagi bolalarning texnologik tafakkurini rivojlantirishda samarali pedagogik vosita ekanligini ko‘rsatadi.