(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola hozirgi oʻzbek adabiy tilining jamiyatdagi oʻrni va ahamiyatini atroflicha tahlil qiladi. Unda tilning milliy oʻzlikni anglash, madaniy merosni saqlash va ilmiy-maʼrifiy taraqqiyotdagi hal qiluvchi roli yoritiladi. Shuningdek, uning zamonaviy globalizatsiya sharoitida duch kelayotgan muammolari va rivojlanish istiqbollari koʻrib chiqiladi. Tadqiqot oʻzbek adabiy tilining bugungi kundagi dolzarbligini asoslab, uning kelajak avlodlar uchun qadriyatini taʼkidlaydi.