(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bu maqola oʻzbek adabiy tili va Namangan shevasining lingvistik xususiyatlarini qiyosiy tahlil qilishga bagʻishlangan. Tadqiqotda fonetik, morfologik va leksik farqlar hamda oʻxshashliklar atroflicha koʻrib chiqiladi. Namangan shevasining adabiy til meʼyorlaridan chekinishlari va uning mintaqaviy oʻziga xosliklari ilmiy asosda yoritiladi. Ushbu tahlil shevashunoslik va oʻzbek tilshunosligi rivojiga hissa qoʻshishni maqsad qilgan.