(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada o‘tish fraksiyasi saqlangan yurak yetishmovchiligi (HFpEF) mavjud bemorlarda shifoxonaga qayta yotqizilish (rehospitalizatsiya) holatlarini kamaytirish bo‘yicha ambulator nazoratning ahamiyati o‘rganiladi. Tadqiqot maqsadi – bemorlar holatini barqaror saqlash va rehospitalizatsiya darajasini pasaytirishda multidisciplinar yondashuvning samaradorligini tahlil qilishdir. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, erta ambulator kuzatuv, dori vositalarini titrlash va bemor ta’limi asoratlar xavfini sezilarli darajada kamaytiradi.