(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola Chingiz Aytmatovning mashhur "Oq kema" asarining til xususiyatlarini chuqur tahlil qilishga bag’ishlangan. Unda yozuvchining o’ziga xos uslubi, badiiy tasvir vositalari, metafora, simvolizm va xalq og’zaki ijodi elementlaridan foydalanish mahorati atroflicha o’rganiladi. Asardagi tilning obraz yaratishdagi roli, qahramonlar nutqining individual xususiyatlari hamda muallifning g’oyaviy niyatlarini ifodalashdagi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari Aytmatov prozasining lingvistik boyligini ochib berish bilan birga, uning o’zbek adabiyotiga ta’sirini ham ko’rsatadi.