(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim tizimida uchrayotgan bulling va zo‘ravonlik holatlarining globallashuv jarayonlari bilan bog‘liq omillari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalarining rivojlanishi, ijtimoiy tarmoqlar, ommaviy madaniyat, migratsiya va virtual kommunikatsiyaning kengayishi yoshlar xulq atvoriga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani ochib beriladi. Tadqiqot IMRAD shaklida yoritilib, bullingning zamonaviy shakllari hamda ularning oldini olish mexanizmlari ko‘rsatib o‘tiladi.