(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada migratsiya jarayonlarining zamonaviy jamiyatlarda ijtimoiy zo‘ravonlikning kuchayishiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda migratsiyaning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy omillari, shuningdek, uning jamiyatdagi konfliktlar, ksenofobiya va diskriminatsiya bilan bog‘liq jihatlari o‘rganilgan. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, migratsiya o‘zi bevosita zo‘ravonlikni keltirib chiqarmaydi, ammo ijtimoiy tengsizlik, ishsizlik, noto‘g‘ri integratsiya siyosati va stereotiplar kuchaygan sharoitda u ijtimoiy keskinlikni oshirishi mumkin.