(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Yoshlar o‘rtasida zo‘ravonlik zamonaviy jamiyatlarning dolzarb ijtimoiy muammolaridan biri hisoblanadi. Ushbu muammo shaxsning psixologik rivojlanishiga, ta’lim jarayoniga, ijtimoiy moslashuviga hamda jamiyat barqarorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Mazkur maqolada yoshlar zo‘ravonligini profilaktika qilishning zamonaviy ijtimoiy mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda oilaviy, ta’limiy, jamoaviy, davlat siyosati va raqamli muhitdagi profilaktik yondashuvlar o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, yoshlar zo‘ravonligini kamaytirish uchun kompleks, ya’ni ko‘p darajali ijtimoiy mexanizmlar tizimi zarur. Maqolada ushbu mexanizmlarning samaradorligi ilmiy asosda tahlil qilingan.