(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada yoshlar orasida verbal va psixologik zo‘ravonlikning zamonaviy ko‘rinishlari, ularning kelib chiqish omillari hamda yoshlar ruhiyati va ijtimoiy hayotiga ta’siri tahlil qilinadi. Ayniqsa, internet va ijtimoiy tarmoqlar rivojlanishi natijasida cyberbullying, manipulyatsiya, haqoratli kommunikatsiya, ijtimoiy bosim kabi zo‘ravonlik shakllarining kengayib borayotgani ilmiy jihatdan yoritilgan. Yoshlar o‘rtasida sog‘lom kommunikativ muhitni shakllantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.