(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy tilshunoslikning dolzarb yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan frazeologiya masalalari, xususan, o‘zbek va qoraqalpoq tillaridagi iboralarning tashqi shakli va komponentlar miqdoriga ko‘ra tasniflanishi tahlil qilingan. Maqolada frazeologik birliklarning turg‘unlik xususiyatlari, ularning so‘z birikmalaridan farqi, shuningdek, ikki va ko‘p komponentli iboralarning yasalish modellari qiyosiy misollar yordamida yoritib berilgan.