(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada yangi tug‘ilgan buzoqlarda uchraydigan kindik infeksiyalarining rivojlanishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar, ularning etiologiyasi, klinik belgilari va iqtisodiy ahamiyati tahlil qilingan. Kindik infeksiyalarining paydo bo‘lishida sanitariya-gigiyena talablariga rioya qilinmasligi, tug‘ruq jarayonidagi kamchiliklar, kindik qoldig‘iga noto‘g‘ri ishlov berilishi hamda buzoqlarning immunitet darajasining pastligi muhim omillar sifatida ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, kasallikni erta aniqlash, samarali davolash usullarini qo‘llash va profilaktik choralarni tashkil etishning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalari chorvachilik xo‘jaliklarida buzoqlar orasida kindik infeksiyalarining tarqalishini kamaytirish va ularning saqlanib qolish ko‘rsatkichlarini oshirishga xizmat qiladi.